Hogyan működünk?


A Vízőrző a Környezeti Társadalomkutatók (ESSRG), a Magyar Permakultúra Egyesület (MAPER) közösen fejlesztett civil tudomány (citizen science) kezdeményezése. A Vízőrző olyan digitális eszköz, amely a civil tudomány elveire épülő kutatási tevékenységekbe szeretné aktívan bevonni az érdeklődőket. Az önkéntes résztvevők elsősorban az adatgyűjtésben vállalnak szerepet, de kutatási kérdések megfogalmazásától akár az adatok elemzéséig is részt vállalhatnak a projektben.

A Vízőrző platform lehetőséget biztosít arra, hogy az állampolgárok közösen térképezzék fel az országban zajló vízmentő, vagy akár vízpazarló eseteket, segítve a vízhasználattal kapcsolatos jó gyakorlatok terjedését és láthatóságát. A platformra érkező megfigyeléseket kutatási céllal egy szabadon hozzáférhető adattárba rendezünk.

Ismerj meg minket

Kapcsolat


Kérdésed van a Vízőrzővel kapcsolatban? Vannak idevágó ötleteid?

Írj nekünk a zsanett@rhesa.com e-mail címre!

A csapat


Csapatunk tagjai gondoskodnak arról, hogy a közösségi tudománytár működése gördülékenyebben, társadalmilag hasznos eszközként működjön.

Ismerd meg a Vízőrző és a MAPER csapatát! https://permakultura.hu/bemutatkozas/

Beszámolók és közhasznúsági jelentések


Éves beszámolóinkat és egyéb jogi dokumentumokat találsz itt.

Nézd meg a beszámolókat

Statisztika


Kíváncsi vagy, hogy eddig milyen Vízőrző megfigyeléseket tettek a környékeden? Szeretnéd látni mások vízmentő jó gyakorlatait? Nézd meg statisztikákat!

Nézd meg a számokat

Adatkezelési tájékoztató


Minden fontos információt megtalálsz itt, ami az oldal használatához szükséges.

Olvasd el a feltételeket

  Vissza az oldal tetejére